„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
За реклама използвайте формата за контакт
Искате ли да узнаете и да разберете, на кой чалга певец приличате?
Искате ли да узнаете и да разберете, на кой чалга певец приличат вашите приятели и познати?
Въведете Вашето име или името на Ваш приятел и вижте какво Ви очаква!

Име


Advertisement:
Чалга певиците са основоположнички на попфолк музиката, която все още се нарича етно поп и чалга. Този музикален стил предразполага към балканско звучене на изпълнителките. Коя чалга певица си ти? В този стил могат да се чуят мотиви от турски, български, ромски, гръцки, арабски мелодии, а в някои случаи дори фламенко. Певиците, които пеят в този жанр са доста адаптивни откъм музиката, която използват за основа. Характерни са и повтарящите се ритми.

От какво идва съкращението попфолк и попфолк певици? Някои хора смятат, че имате е съкращение от популярен фолк, докато други хора смятат, че това е комбинация между поп и фолк музикалните жанрове. Истината е някъде по средата, тъй като от една страна виждаме попфолк певици, които пеят ориенталско-балкански ритми, а от другата виждаме изпълнителки, които са наистина модерни и не отстъпват на нищо от западните си колежки. От къде идва наименованието чалга и чалга певици? Чалга идва от труския език и в буквален превод значи музика, свирня. Думата има и арабски корени.

На коя чалга певица приличаш? Имало ли е чалга преди години? Чалгата произлиза още от Османската империя и времето на българското възраждане. Музиката се е изпълнявала от хора с изцяло етнически или смесени състави, които се наричат чалгии. Произходът на тази музика идва от прехода между модела на градски живот. Патриархалния обществен модел е сменен с новата култура на града. Не случайно и до ден днешен в големия град се слушат наистина много чалга певици.

Тези групи от хора били много популярни и били викани на всякакви тържества, за да правят шоу. По подобие на тях, всяка една чалга певица днес ходи по сватби, дискотеки, събори, кръчми, механи и прочие. В миналото много се импровизирало, тъй като изпълнителите били неуки и не можели да свирят, те действали по памет. По отношение на репертоара си, те се стремели да свирят балканска музика, но от време на време изпълнявали и популярни европейски миниатюри. Таиз тенденция се забелязва и при чалга певиците на новото време. Пеят главно попфолк, но от време на време излизат и с някой европейски хит.

Ела в igraigo.com за да разбереш на коя чалга певица приличам – ще намериш и много facebook статуси, картинки със статуси, статуси с видео и много Facebook приложения.