„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
За реклама използвайте формата за контакт
Искате ли да узнаете и да разберете, кой е вашият цвят?
Искате ли да узнаете и да разберете, кой е цветът вашите приятели и познати?
Въведете Вашето име или името на Ваш приятел и вижте какво Ви очаква!

Име


Advertisement:
Цветовете са навсякъде около нас. Очите ни са цветни, небето, тревата също. Замисляме ли се обаче какво точно виждаме и каква по-точно е символиката на цветовете? Кой е любимият ти цвят?

Да започнем с бежовия. На пръв поглед неутрален, това всъщност е цветът на разума, прекъснатите връзки, на скелета, разстоянието между две състояния- смърт-възраждане. Белият цвят е символ на девствеността на праисторическия рай, крайна цел на пречистения човек.Това е цвета на предвечната мъдрост, на откровението, на благодатта, на теофанията- общо призвание на бъдещето на човека /вярата/, на славата. В християнството- символ на блясъка, на светлината, на вярата. Кой цвят ти подхожда?

От светлите тонове преминаваме в противоположната крайност. Черният цвят в нашата култура е свързван с отвъдното и смъртта, със злите сили и нещастието. Паякът „Черната вдовица” е силно отровен екземпляр в черен цвят. Черна е нощта, но и с черният цвят „се скриваме” - зло да не ни сполети. Черното е предпочитан цвят в облеклото на по-артистичните, ексцентричните, шизоиден тип личности. Същевременно точно черното затваря в себе си и предпазва. Черният цвят приковава вниманието като потенциална опасност – скривалище за тъмни сили. Малката черна рокля е това, от което всяка жена би имала нужда в специален момент, а „Очи чьорнье” е вечният химн на страстната любов. Какво значат цветовете?

Светът обаче не е само в черно и бяло. Червеният цвят е жизненост, енергичност, здраве. Червеният конец предпазва от злини и носи активност. Съдържа силен магически заряд. С червен конец се закичва шапчицата на новороденото, а бременната го носи, за да пази нея и бъдещото дете. Червени били кърпите на младоженките и престилките на жените във фертилна възраст. Червени са кръвта и огънят. Червеният цвят се свързва и с гнева, яростта, напрегнатостта, силните емоции. Цветни статуси и късметчета за Facebookigraigo.com

Защо се спираме точно на тези три цвята? Защото те носят основни символи в човешкия живот, а познаването на значението им би ни било от полза в редица ежедневни ситуации.