„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
За реклама използвайте формата за контакт
Искате ли да узнаете и да разберете, какво ви се хапва в момента?
Искате ли да узнаете и да разберете, какво им се хапва в момента на вашите приятели и познати?
Въведете Вашето име или името на Ваш приятел и вижте какво Ви очаква!

Име


Advertisement:
Храната е всяка една субстанция, която консумираме, за да си набавим хранителни вещества на своя организъм. Каква храна трябва да ядеш? Ами отговорът е много прост – разнообразна и здравословна. Тя обикновено е от животински или растителен произход, с високо съдържание на нутриенти като витамини, протеини, мазнини, минерали и прочие.

Организмът приема храната, след което тя се отправя към храносмилателната система. Извличат се всички полезни вещества, а остатъците продължават по веригата. Общо взето храната е тази, която ни доставя енергия, поддържа живота ни и стимулира растежа ни.
В исторически план хората са си осигурявали своята прехрана чрез 2 основни метода. Единият, както може би се досещате, е ловът и събирането, а другият е агрикултурата, която познаваме като селско стопанство. Каква храна обичаш да ядеш? Храната е толкова важна за хората, че те вече са създали цяла хранителна индустрия, която да осигурява прехраната на хората по света.

Какво ще ядеш днес? Трябва да е нещо, което си подбрал много внимателно, тъй като сигурността и безопасността на храната са нещо ключово при избора. Храните трябва да са качествени, защото в противен случай съдържат много химични вещества, които могат да повлияят неприятно на организма. Във всяка една страна има органи, които контролират каква храна ядем. В България дори си имаме нещо, което се нарича Български Държавен Стандарт. Познаваме го като стандарт Стара Планина.

Храната, която консумираме трябва да е възможно най-малко обработвана предварително, да поддържа тялото, да е биологически полезна. Всичко хора трябва да имат достъп до храна, за да могат да избират какво ще ядем днес.

Вкусовете, които различаваме в храната, ние хората, са 5 различни вида. Имаме сладка храна, кисела храна, солена храна, горчива храна и един вид, който не е много популярен –умами.

Вкусовете, които доставят най-много енергия от въглехидрати и мазнини са най-приятни за нас хората. Ето защо толкова често си мислим, че трябва да ядем сладко. Вкусовете като горчивия и донякъде киселия са по-неприятни, но са и с по-малко енергия. Водата е едно от малкото изключения, което е много важно, но в същото време няма вкус.

Ела в igraigo.com, за да разбереш какво ти се яде и, за да разгледаш всички фейсбук късметчета и статуси!