„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
За реклама използвайте формата за контакт
Искате ли да узнаете и да разберете, какво ще намери Google за вас?
Натиснете бутона и вижте какво Ви очаква!Advertisement:
Как излизам в Google? Най-голямата търсачка в глобалната мрежа е създадена от двама американски студенти- Сергей Брин и Лари Пейдж, в Станфордския университет преди повече от 15 години. Сергей има не леката съдба да напусне Съветския Съюз заедно със семейството си когато е бил едва на 5 години. Роденият в Москва малчуган се озовава в САЩ и от руски евреин става американски гражданин.Продължава пътя на баща си и дядо си като се отдава на математиката, която изучава в Станфордския университет. Там среща Лари Пейдж- син на доктор по компютърни науки, смятан за един от пионерите в тази област. Родителите на Лари са професори компютърни науки в Мичиганския държавен университет, но той избира да следва в Станфорд. Така съдбата събира две умни момчета, които ще променят света, като следват девиза си:"Не вреди!".

Целустремени и амбициозни, първата им среща е сблъсък –второкусникът Сергей посреща “зайците“ в Станфордския университет,сред които е и Лари. Неочаквано между двамата възниква разгорещен спор и всеки подкрепя мнението си с безброй доводи. До споразумение не стигат, но откриват,че биха могли да са страхотен тандем. Преподавателите им в университета смятат, че са перфектният екип от “два интелекта” с различен тип насоченост-единият мислител,а другия-практик.Лари се стреми да вникне във всеки детайл от даден процес, а за Сергей най-важното е програмата да върви. Какво пише в Google за мен?

През 1997 г. пускат първата версия на своята търсачка, като впоследствие я наричат Page Rank. Отново заигравка с думите : Page-стараница, фамилията на Лари и Rank-ранг. Системата се развива мълниеносно. Скоро получава новото си име – Google. Названието произхожда от латинското Googol, математически термин за означаване на цифрата 1 със 100 нули след нея. Дали Лари и Сергей неволно са изписали погрешно името на проекта си, като са го кръстили Google или са го направили нарочно заигравайки се с латинското име на огромната цифра. Днес думата google се употребява от милион хора. Създаването на търсачката е обявено за най-значимото откритие на интернет на 30 декември 2005г. След проучване на CNN . Оттогава е и заключението “която и да е информация е на един Google разстояние”. Влез в igraigo.com, за да разбереш какво излиза в Google за теб.

Мисията на Google е “да организира световната информация и да я направи универсално достъпна и полезна на всеки”. За нея работят 21 805 служители на постоянен договор. Чрез различните си услуги получава над 200млн. заявки всеки ден.