„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
За реклама използвайте формата за контакт
Искате ли да узнаете и да разберете, как е вашето име на Японски?
Натиснете бутона и вижте какво Ви очаква!Advertisement:
При споменаването на Япония, мнозина се сещат за красивите гейши, облечени в пъстроцветни кимона и „обречени“ да забавляват обществото, за воините - самураи с легендарни бойни умения, за внушителните сумо – борци и за спиращите дъха градини с вишневи дървета, под които се организират традиционни пикници с японски чадърчета.

Неделима част от японската култура е хартията “ваши”.Тя се произвежда ръчно, от дървесината на т.н “дърво на парите” или “дърво на богатството”. Ела в igraigo.com, за да разбереш японското си име. Вместо него за суровина могат да бъдат използвани още бамбук, ориз или пшеница, затова често я наричат “оризова хартия”. Хартията “ваши” се отличава с голяма здравина, като практически не може да бъде пробита с ръка, бял цвят и неравна повърхност. Използвала се е за традиционни писма, плъзгащите се интериорни японски врати, оригами, украшенията миокури, нужни за дебюта на гейшите.

Чаената церемония е може би най-известната японска традиция по цял свят. На една официална церемония (чаджи) гостите се събират първо в чакалня, където им се сервира гореща вода. По-късно тя ще бъде използвана за приготвянето на чая. После те отиват в градината, където чакат да бъдат поздравени от домакина. Домакинът мълчаливо се покланя от вътрешната врата. След това гостите отиват до каменна купа, измиват ръцете и устата си с вода и влизат в стаята за чайни церемонии през нисък вход. Така им се напомня, че всички са еднакви. Съдът за чая, черпакът и купата се избърсват за символично пречистване. Ритмичните движения успокояват и съсредоточават гостите. Мълчаливо се приготвя плътен чай и между гостите се пуска една купа с този чай. Гостите трябва да отпиват от едно място като символично обвързване. Тогава домакинът добавя още въглени в огнището, сервира сухи сладки и приготвя чай с малка плътност и пяна. По време на тази последна част от церемонията, атмосферата се разведрява и гостите повеждат разговор, като отново оценяват приборите и общото настроение. Какво е японското ти име?

Интересна част от японската култура са именно имената. Японците имат фамилни и собствени имена, които се пишат и произнасят именно в тази последователност. Във вестниците и списанията, издавани в Япония на английски език обаче, обикновено се изписват първо собствените имена и после фамилните, както е прието на Запад. Когато се обръщаме към някого, обикновено използваме „сан” - равностойно на „господин”, „госпожа” или „госпожица” - след фамилното име. Наставката „чан” често се прибавя към детските имена и собствените имена на близки приятели. Други титли като „сенсей” за "учител" или "доктор" също се прибавят като наставки след фамилното име. Собствените имена и съответните китайски йероглифи, с които те се изписват, се избират според доброто им значение, с надеждата, че ще донесе късмет на детето. Към 2010 г. правителството е одобрило общо 2 930 йероглифа, които могат да се използват в собствени имена.
Препоръчвам на любителите пътешественици да посетят страната на изгряващото слънце,за да опознаят кухнята,историята и уникалните традиции . Как ще се казваш на японски?