„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
За реклама използвайте формата за контакт
Искате ли да узнаете и да разберете, на кое животно приличате?
Искате ли да узнаете и да разберете, на кое животно приличат вашите приятели и познати?
Въведете Вашето име или името на Ваш приятел и вижте какво Ви очаква!

Име


Advertisement:
Животинският и растителният свят са фундаментални части от заобикалящата ни среда. Макар че твърде често пренебрегваме важността на животните или пък ги третираме като неудошевени, нечувстващи предмети, те са живи същества, заслужаващи вниманието ни. Неотменна част от българската фауна са кафявата мечка, дивата котка и вълкът.

Кафявата мечка (Ursus arctos) е животно от семейство Мечки. Тя е най-едрият хищник в България. Преди човекът и неговата дейност да ограничат популацията до днешните ѝ граници в миналото кафявата мечка е обитавала широк ареал на четири континента. Живее поединично, рядко на двойки. Има добродушен вид, но е непредвидима — може много бързо да изпадне в ярост. Масата на възрастния индивид е между 100 и 350 кг. Дължината на тялото е 1,50 - 2,50 m. Доста голяма животно! Искаш ли да приличаш на мечка?
Вълкът (Canis lupus) е бозайник от семейство Кучеви (Canidae). Анатомията на вълка се отличава по някои белези от тази на домашното куче. Вълкът обикновено има златистожълти очи, по-дълги крака, по-големи лапи, по-изявена челюст, по-дълга муцуна и мозък, който обикновено е с 30% по–голям от този на кучето. Вълците са високи около 66-80 cm при рамото, а теглото им е около 25-52 kg, като женските са с приблизително 20% по-дребни от мъжките. Дължината на тялото е 1,0-1,5 m, от които 30-50 cm е опашката. Те не са толкова грамадни, но определено са свирепи. На кое животно приличам?

Дивата котка (Felis silvestris) е дребен хищник от семейство Котки. Размерите ѝ са малко по-големи от тези на произлязлата от нея Домашна котка. Разпространена е в Европа, Предна и Средна Азия и Африка. Тялото ѝ е здраво и набито, покрито с гъста козина. Дължината ѝ е от 45 до 80 cm (91), височина до 43 cm, опашка 29-34 cm, тегло от 3 до 8 кг. Живее в скалисти или гористи местности и се храни с дребни бозайници, като гризачи и зайци.

Изключително важно е да запазим хабитата и да подсигурим възпроизвеждането на тези и всички останали представители на животинското царство. Влез в igraigo.com, за да разбереш кое животно прилича на мен.