„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
За реклама използвайте формата за контакт
Искате ли да узнаете и да разберете, какви сте били в училище?
Натиснете бутона и вижте какво Ви очаква!Advertisement:
Напоследък в медиите нашумя дебатът по въпроса дали образованието в училище е по-добро, или по-лошо от домашното обучение. Спорната точка се фокусира върху децата и това, кой от двата варианта е по-благодатен за тяхното интелектуално развитие.

В училище детето е сред връстниците си и получава знанията си от квалифицирани преподаватели. Има задължителни домашни, тестове и изпитвания. Тази обстановка би трябвало да е мотивираща и възпитателна, но все повече проучвания и чисто битови примери сочат, че тя е по-скоро стресираща. Напрежението, което поражда конкуренцията, вместо да създава съвършенство, подбужда все повече агресия. Побоищата, а понякога дори и убийствата между непълнолетни, все по-често се приписват именно като резултат от неблагоприятната училищна среда. Какъв бях в [/url=http://igraigo.com/index/app-school.html#appres]училище[/url]? Друг факт е, че по време на учебните занятия лесно се появяват и „размножават“ всевъзможни моди между подрастващите, като все по-задълбочаващите се влечения към наркотиците, социалните мрежи и т.н.

Противоположната гледна точка е, че в домашна среда, на спокойствие, детето може да се съсредоточи много по-лесно и по-бързо да усвоява необходимите знания. Там помощници могат да бъдат, както родителите, така и частни преподаватели, все пак какво значение има изминатият път, ако целта- успешното завършване на средно образование, е достигната. Минусът тук обаче веднага се явява като изначално социологическо правило и то е, че човекът все пак е обществено животно. Човек не може да се развие правилно без общуване с подобните на него, чрез което той се сравнява с тях, подобрява поведението си и се сближава или, съответно, разграничава от някои индивиди. Какъв си бил в училище?

В крайна сметка, обучението на детето е може би най-важната мисия, която ние, като родители и преподаватели, имаме в живота си. Детето е като тесто и става такова, каквото го оформиш. Както училищата, така и домашното обучение имат своите плюсове и минуси и може би ситуацията трябва да се разглежда строго индивидуално. Хубаво е обаче да имаме правото на избор, защото най-важното е да не „замесваш тестото“ против волята му. Ела в igraigo.com и разбери какъв си бил в училище?