„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
За реклама използвайте формата за контакт
Искате ли да узнаете и да разберете, за какво ви издирва Дивия запад?
Натиснете бутона и вижте какво Ви очаква!Advertisement:
Див запад е термин за Западните съединени щати, който обхваща географията, историята, хората, познанията и културата в периода 1865-1890 година. Най-често терминът се отнася за втората половина на 19 век - времето от Американската гражданска война до края на века. Понятието отпраща към живота след годините на заселване. За какво те издирва дивият запад?

Този исторически и географски отрязък си има своите емблематични понятия. Както може би вече се досещате, това са каубоите и мустангите. Кой от нас не си представя именно свободно препускащ див кон и още по-див каубой на гърба му в прериите? Издирва ли те дивият запад?

Каубой е вид фермер, който отглежда говеда, най-често крави на територията на САЩ. По-голямата част от времето каубоите прекарват яздейки коне и освен работата, която вършат в района на ранчото, те също така участват и в родео състезания. Имат специфично облекло, екипировка и техники на отглеждане на добитъка. Особено важни атрибути за тях са характерната шапка с периферия и ласото, каубойските ботуши и кобурът за револвер. В съвременните ни представи каубоите се свързват с визията на горещи мъжаги, които със смелостта и сръчността си се справят с всяка ситуация. Дивият запад те преследва.

Мустангите са диви коне, наследници на пренесените в Северна Америка от испанците през 16 век опитомени иберийски коне, кръстосани с други породи, подивели и размножаващи се в прерията. Името "мустанг" идва от испанската дума mesteño, която означава "бездомно" или "диво животно", изведено от израза la mesta- "принадлежи на всички и на никого". Примитивни коне са живеели в Северна Америка още в праисторически времена, преди около 5 мил. години. Видът им измира в края на последния ледников период, преди около 10-12 хил. г., вероятно поради промени в климата или под въздействие на пристигналите на континента през плейстоцена хора. Завръщането на конете в Северна и Южна Америка започва с Колумб, който през второто си пътуване през 1493 г. внася опитомени коне от Испания. За какво ме издирват от Дивия запад.

Дивият запад и до днес си остава екзотична и привлекателна идея за много от нас. Ела в igraigo.com, за да си изтеглиш много късметчета за Facebook и да решиш много яки тестове!