„Бисквитките“ ни помагат да предоставяме услугите си. С използването на услугите ни приемате, че можем да използваме „бисквитки“.
Да, разбрах!
За реклама използвайте формата за контакт
Искате ли да узнаете и да разберете, кой гръцки бог сте?
Въведете вашето име и натиснете бутона и започнете теста!Име


Advertisement:
Кой Гръцки Бог си?

Древногръцките митове и легенди са безкрайно интересни. Едва ли има човек, който поне малко да не е запознат с тях, тъй като изучаването им в училище е задължително. Тези приказни предания са изпълнени с множество богини, богове и митични чудовища. Кои добри, кои лоши, но всички изключително обаятелни.

Ако сте сред любителите на гръцката митология, несъмнено сте запознати с изобилието от богове, което тя има. Освен Зевс, богът на боговете и Хадес, владетелят на мъртвото царство, в древногръцката митология има още наистина много богове, всеки от които отговаря за нещо важно и съществено. Направо да се чудиш как древните гърци са успели да запомнят имената и задачите на всеки от тях!

Несъмнено, най-известните са върховните божества на ОлимпАполон, Арес, Дионис, Хефест, Хермес, Посейдон и, разбира се, Зевс. И това са само мъжете, върховни божества на Олимп, а има и жени! Освен върховните, обаче в древногръцката митология има и изначални богове, които са поставили началото на всичко, както и Титани, морски божества, богове ветрове и още много, много различни божества! Интересното е, че почти всички те са свързани помежду си от някаква невероятна легенда.

Дори да не сте сред заклетите любители на древногръцките богове, вероятно докато сте изучавали историята им в училище, сте се чудили на кой точно от всичките приличате. Е, сега можете лесно да получите отговор на този въпрос, като отговорите, честно, на въпросите от теста - Кой Гръцки Бог си?!

Тествайте себе си и приятелите си и разберете на кой древногръцки бог сте Вие! Някои от Вас ще са добри, а други лоши, а резултатите ще Ви помогнат да научите доста неща за себе си!
Не сме забравили и дамите! Те също могат да разберат чарът и обаянието на коя древногръцка богиня носят в себе си, като последват линка - Коя Гръцка Богиня си?. А, кой знае може да се окаже, че някои от Вас са предопределени един за друг! Все пак, древногръцките богове доста са си падали по любовта!